Сръбският съд пусна Цветан Василев срещу "подписка"*

13553
Сръбският съд пусна Цветан Василев срещу "подписка"*
Снимка: БГНЕС

Съдът в Белград наложи на банкера Цветан Василев най-леката мярка - подписка. Така мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще изчака на свобода евентуалната си екстрадиция в България.

Късно снощи, около 21:00 ч. местно време, Василев е бил разпитван в Сръбския висш съд. Днес бе гледана мярката му за неотклонение, съобщиха сръбските медии.

Съгласно съдебното решение международният паспорт на Василев се конфискува, а самият той всеки ден трябва да идва за подпис в най-близкото полицейско управление.

За да бъде екстрадиран Василев в България, трябва да има разрешение от съда в Белград и от сръбския правосъден министър. Вчера, 16 септември, наблюдаващият прокурор по делото "КТБ" Иван Гешев обяви, че технологичният срок за предоставяне на документи за екстрадиция е минимум 18 дни. Кореспондентът на БНР в Сърбия пък уточни, че процедурата може да продължи доста дълго.

Припомняме, че вчера Цветан Василев се предаде сам в криминалното управление на Нови Белград, придружен от сръбски адвокат. Първите думи на банкера бяха: "Взех най-лесното решение". Василев бе издирван от Интерпол с европейска заповед за арест.

БНБ допусна много грешки по казуса КТБ, твърди проф. Минасян

БНБ допусна много грешки по казуса "Корпоративна търговска банка". Това заяви докторът на икономическите науки Гарабед Минасян в ефира ...

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com