Стрелецът от Лясковец остава в ареста

7095
Стрелецът от Лясковец остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Великотърновският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" за стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На днешното заседание тричленния състав на съда потвърди мярката, постановена от Окръжния съд във Велико Търново през миналата седмица.

Петко Савов Петков остава за постоянно в ареста

Състав на Великотърновски окръжен съд остави за постоянно в ареста 53-годишния Петко Савов Петков, съобщи Дарик. В петък мъжът уби спе...

Магистратите отхвърлиха като несъстоятелно искането на Петков да бъде пуснат под домашен арест. Според тях 53-годишният мъж трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение, защото по досъдебното производство са събрани достатъчно данни за обосновано предположение, че той е автор на убийството при полицейската акция на 14 март. Същевременно има опасност да се укрие и да извърши ново престъпление, информира БНР.

Припомняме ви, че Савов при полицейска операция през март тази година уби полицая Емил Шарков и рани други негови колеги. Той обжалва решението на Окръжния съд и поиска по-лека мярка – домашен арест.

 

 

Майката на Савов се опитала да заблуди полицаите, че синът й е починал

Все още няма повдигнато обвинение срещу майката на 53-годишния Петко Савов, който в петък сутринта уби барета и рани още трима унифор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com