Стрелялият по сина на Киро Японеца остава в ареста

11727
Стрелялият по сина на Киро Японеца остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста обвиненият за стрелбата по сина на Кирил Киров-Японеца Марин Петров, предаде БГНЕС.

Според съдебния състав от събраните до момента съдебни доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно Петров е стрелял.

Решението на СГС подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

Синът на Киро Японеца Януш бе прострелян на 2 май пред дома му в столичния квартал "Факултета". Той бе откаран във ВМА с огнестрелна повърхностна рана.

До стрелбата се стигна след като в центъра на "Факултета" се провеждаше протест срещу Киро Японеца. Жителите на целия квартал не искали семейството на Японеца да живее там, тъй като тормозели хората. Целият квартал бил на нокти. Според обясненията дотук когато станал протестът, самият Киро Японеца заедно със своите синове е пристигнал и започнал да стреля.. Може би някой друг от протестиращите е извадил пистолет и така се е стигнало до прострелването на сина на Японеца – Януш. Според Кирил Киров, атентатът е бил насочен срещу него.

През февруари тази година Кирил Киров бе разпитан в спецсъда на заседание по делото срещу групата на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. Тогава Киров дойде в съда с охрана, която му бе назначена в края на месец януари, след като заяви, че се страхува от покушение.

Според Японеца две групи са искали да го убият през 2003 г. и щели да си поделят 300 000 лева или евро. Това разказа самият той в спецсъда. Японеца говори тогава за опита за покушение срещу него и посочи именно Йоско като извършител.

Като свидетел по делото срещу групата на Йосиф Йосифов беше разпитан и Боян Петракиев – Барона. Той съобщи, че Младен Михалев - Маджо пратил в сак половин милиона евро на Йоско по него. Парите били предназначени да се плати откуп за сина на Венци Стефанов. По делото бе разпитан още и братът на Кирил Киров - Японеца, Стефан Киров, който разказа, че срещу брат му са извършвани три покушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com