Съдия Ченалова: Невинна съм, френският посланик да се обясни

17633
Съдия Ченалова: Невинна съм, френският посланик да се обясни
Снимка: БГНЕС

Не съм допуснала нарушение и това ще се установи. Това заяви съдия Румяна Ченалова на влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет.

Според нея има много неверни неща. За пример тя посочи договора за охрана на стойност 30 000 евро (визирайки френската фирма за производство и търговия с вино и водка). "Няма въобще никакъв договор", каза спорният съдия, предаде БГНЕС.

ВСС се задейства по случая с открадната френска фирма

Висшият съдебен съвет (ВСС) се самосезира във връзка с интервюто на посланика на Република Франция в София Ксавие Лапер дьо Кабан от та...

Мисля, че посланикът на Франция е дълбоко заблуден, каза още Ченалова, предаде агенция "Фокус". Тя обясни, че не може да си обясни атаката на френския дипломат. Освен това негово превъзходителство Ксавие дьо Кабан да обясни поведението си. Съдия Ченалова имала конкретни доказателства в своя защита.

Относно обвинението, което и беше отправени за разпредението на делата, които тя поема, съдия Ченалова, каза че България е една от малкото страни в Европейския съюз, които използват тази система за разпределение на делата. „Методът, който се използва от нашата страна, не е възприет от ЕС, но дори и делата да се разпределят, както в Европа, ще има обвинения“, каза тя.

Идеята за нападките към мен е да се реформира системата и да се приложи може би румънският сценарий. Това става чрез мен, защото не се защитавам, каза още Ченалова. 

Тя обясни: "Всички съдии са наравно натоварени с дела. При всички от търговското отделение идват различни дела. Аз не знам коя фирма на кого е, нека някой да си направи труда като знае, на кого са тези фирми да види и да разбере кои са другите съдии занимаващи се с делата, защото така се хвърля кал само по едно име".

Съдията по делото за несъстоятелността на КТБ си направи отвод

Съдия Калина Илиева, която в понеделник беше избрана чрез системата за случайно разпределение на дела за съдия докладчик по дело за обя...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com