Съдия Мариета Райкова не се съобрази с "разстроения" Сидеров

14411
Съдия Мариета Райкова не се съобрази с "разстроения" Сидеров
Снимка: БГНЕС

Въпреки че първоначално беше обявено, че днешното заседание по делото срещу Волен Сидеров за хулиганство на летище „Варна“ няма да се състои, съдия Мариета Райкова позволи разпита на шестима свидетели по случая. За това съобщиха от пресцентъра на партия "Атака".

След като Сидеров в продължение на над половин час обясняваше какво е станало в петък вечер (9 октомври) на улица "Раковска" в столицата, съдия Райкова опита да даде ход на делото. Лидерът на "Атака" обаче не влезе в съдебната зала, а адвокатът му Явор Нотев обясни, че той се разстроил твърде много от настоятелните въпроси на пресата за новия скандал.

Сидеров: Няма защо да ми се иска имунитетът, който го направи, ще поискам неговия

Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска. Това каза Волен Сидеров по отноше...

"Подсъдимият Волен Сидеров бе още в 9:15 часа в Съдебната палата и даде в продължение на 30 минути интервюта за всички медии. Час и половина след определения от съдийката час за старт на делото, все още участниците не бяха поканени в зала и не беше ясно дали делото ще се състои. Според българското законодателство подсъдимият има право да се защитава лично. Това негово право е неприкосновено. Също така според българското законодателство не може да се даде ход на дело без присъствието на защитниците на подсъдимия в съдебната зала. След като Сидеров чака час и половина да започне делото срещу него той си тръгна от Съдебната палата. Съдийката Мариета Райкова даде ход на делото въпреки, че дори прокурорката Зорница Таскова потвърди, че не е редно да се нарушава неприкосновеното право на подсъдимия да се защитава лично и че не възразява делото да се отложи", веднага отвърнаха от "Атака".

Предисторията на скандала "Варна"

Волен Сидеров е подсъдим в дело за хулиганство заради инцидента на летище „Варна“ от миналата година. По време на полета от морската ни столица към София възникнал скандал между Сидеров, депутати от „Атака“ и френската дипломатка Стефани Дюмортие. Ситуацията не се успокоила и след като самолетът се приземил, а на летището Сидеров ударил полицай.

Лидерът на „Атака“ твърди, че този процес е политически и има за цел да му попречи да се кандидатира за президент. Това не е единственият подобен случай, в който се Сидеров или членове на неговата партия се замесват. През пролетта на миналата година мъж твърдеше, че е бил тормозен от политика в столичен ресторант. Политици от „Атака“ крещяли в лицето на мъжа въпроси дали ще гласува за партията им, а накрая той бил и физически нападнат.

Д. Стоянов: Поведението на Сидеров е на човек, на когото не му пука

Поведението на Волен Сидеров в петък край магазинчето на столичната улица "Раковски" е на човек, който държи абсолютната власт и не му ...

През 2010 г. Сидеров участва в друг „самолетен“ скандал. По време на полет от София до Франкфурт той обиждал обслужващия персонал. Заради инцидента във въздуха при кацането на самолета бил посрещнат от полицаи, които обаче също били обиждани от българския политик. Германската прокуратура започна разследване, което впоследствие беше прекратено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com