Съдът иска Цветанов да се признае за виновен по делото за присвояване

11540
Съдът иска Цветанов да се признае за виновен по делото за присвояване
Снимка: БГНЕС

В Съдебната палата тази сутрин беше възобновено едно от делата срещу бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи  Цветан Цветанов. Това за присвояване на 50 хиляди лева в полза на бившия шеф на великотърновските антимафиоти Орлин Тодоров.

Прокуратурата поиска Цветанов да бъде признат за виновен по делото. Възможен вариант е и то да бъде върнато за разглеждане на друг състав на Софийския градски съд.

Четири години в затвора заради Орлин Тодоров иска прокуратурата за Цветанов

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да потвърди присъдата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за отказаните СРС-...

Апелативният съд заяви, че ще се произнесе след един месец за това каква ще бъде присъдата на Цветанов. На излизане от залата той коментира, че според него бившето ръководство на МВР е оказало натиск върху своите юристи да обжалват оправдателната му присъда на първа инстанция, информира Нова телевизия.

БГНЕС припомня, че според обвинението бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г., е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.

По това дело Софийския градски съд (СГС) оправда Цветанов. Веднага след това един от прокурорите по делото - Калоян Ангелов, заяви категорично, че тази оправдателна присъда ще бъде протестирана.

Миналата седмица в САС започна и приключи за един ден делото срещу Цветанов за неизпълнение на служебни задължения. Съдът ще се произнесе по него до месец. По това делото Цветан Цветанов чу от градския съд осъдителна присъда от 4 години затвор. Те му бяха отсъдени, след като съдът го призна за виновен в това, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС-та.

Орлин Тодоров се отърва с лека присъда

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров, замесен в скандала с екс вътрешния министър Цветан Цветанов, бе осъден на 1 година ус...

Срещу бившия вицепремиер има общо три дела в съда и трите бяха спрени заради имунитета му като народен представител. След като този имунитет бе поискан от главния прокурор, а Цветанов доброволно си го даде, делата бяха насрочени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com