Съдът остави Цар Киро в ареста

13107
Съдът остави Цар Киро в ареста
Снимка: бгнес

Кирил Рашков остава в ареста, потвърди днес състав на Апелативен съд-Пловдив мярката за неотклонение, издадена от Окръжен съд, предаде БГНЕС.

Обвиненията срещу ромския лидер са за пренос на силно действащи отровни вещества, за държането на живака на територията на Република България и за държане на повече от три археологически обекта. Това са над 25 антични монети, които са открити в дома му.

Живакът, намерен в джипа на Кирил Рашков, не бил опасен, твърдеше днес адвокатката му Росица Драгинова. Според нея количеството, намерено при обиска - половин килограм, може да се извлече от няколко термометъра, а в течното му състояние не е опасно за хората. Защитата цитира и обява на сайта на РИОКОЗ- Пловдив, в която се казва, че всеки гражданин, притежаващ живак, може да го предаде на три дати от месец октомври тази година.

Според Драгинова законът предвижда присъда за нещо, което е просто предаване на отпадъци. Впрочем тя отрече точно това да е защитната ѝ теза. Оспорва и притежанието на живака от Кирил Рашков. Колата е на сина му Ангел, а в нея са се возили и други хора - членове на фамилията и други.

Днес Кирил Рашков не се яви в Апелативен съд, където обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража". Съдът му е разрешил това, след като е подал молба, позовавайки се на здравословното си състояние. В момента той е в следствения арест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com