Сърбия може да откаже да ни предаде Василев, призна Цацаров

16749
Сърбия може да откаже да ни предаде Василев, призна Цацаров
Снимка: БГНЕС

Сръбският съд може да откаже да екстрадира Цветан Василев в България. Това призна главният прокурор Сотир Цацаров.

Според Цацаров сръбският министър на правосъдието има думата по случая и именно от там може да дойде отказа. Главният прокурор обяви, че молбата за екстрадиция на банкера от българска страна вече е оформена и ще бъде изпратена в Белград още днес.

Паника сред работниците в сръбската фабрика за стъкло на Цв. Василев

Арестът на банкера Цветан Василев предизвиква паника сред 850-те служители на фабриката за стъкло в град Парачин. Василев е мажоритарен...

„Цветан Василев може да обжалва екстрадацията, но по българския закон”, уточни главният прокурор пред Агенция „Фокус”. Той уточни, че в монета на банкера е повдигнато обвинение за съучастие в длъжностно присвояване в особено големи размери. Приблизително в размер на 206 милиона лева, това е началното обвинение.

Междувременно Дарик радио съобщи, че по интернет форумите в Сърбия има куп коментари „в помощ” на Василев. „Само се дръж за Сърбия, няма да лежиш в затвора нито секунда, ще ти сложат гривна за следене на крака и ще живееш като цар във вилата си", съветва интернет коментатор, навярно намеквайки, че фолкзвездата Цеца Величкович прекара затворническите си дни след обвиненията за злоупотреби на луксозната си вила с електронна гривна за следене.

Най-чувствителната и неясна тема в Сърбия са многобройните снимки във вестниците, на които усмихнати стоят един до друг Цветан Василев и сръбският президент Томислав Николич. Много хора искат да се разследват връзките между Николич и Василев, а други казват, че сръбският президент по това време (през февруари) не е знаел или предполагал, че Василев ще има такива огромни проблеми със закона.

Сръбски журналист дори възкликва: „О, земльо Сърбийо, доживя и това, някой да иска политическо убежище тук, вместо ние да бягаме на Запад...".

Прокуратурата официално поиска от Сърбия екстрадицията на Василев

Българската прокуратурата е изпратила на сръбските власти молба за екстрадиция по отношение на мажоритарния собственик на Корпоративна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com