Техниката ще подобри контрола на пътя

12301
Техниката ще подобри контрола на пътя
Снимка: monitor.bg

Корупцията ще остане. Дори след обявените от МВР мерки за борба с корупцията по пътя. Това заяви бившият шеф на Пътна полиция комисар Алекси Страгиев.

Според него случаят, в който пътен полицай беше хванат да взима подкуп, е много поучителен. Най-малкото защото е започнал диалог по отношение на взимането и даването на подкупи.

Акт ще платя, но рушвети няма да давам – с уважение

Тези думи е написал депутатът от "Патриотичния фронт" Емил Димитров-Ревизоро, когато преди време полицай му е написал фиш. Димитров ра...

В ефира на bTV и Стратиев, и Владимир Тодоров - председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, се обединиха около мнението, че техниката ще подобри контролът на пътя.

Според Тодоров отдръпването на Охранителна полиция не е добро решение. Особено защото кадровите възможности на КАТ са ограничение. Той допълни, че спешно трябва да се - в това число мобилните камери и електронните фишове, ще помогнат за по-добрия контрол. Бившият шеф на КАТ коментира, че очаква до месец-месец и половина отново на пътя да бъдат изкарани мобилните камери.

Председателят на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи обясни още, че често пъти хората са принудени да дадат по 20 лв. подкуп. Причина за това е, че ако не го направят, те влизат в една изключително бюрократична процедура, която може да продължи година. За да се промени това, глобат трябва да бъде налагана на място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com