Тихомир Безлов: Традиционна е практиката на назначение и връщане на митничари

4383
Тихомир Безлов: Традиционна е практиката на назначение и връщане на митничари
Снимка: БГНЕС

Тази практика на уволняване на митничари и след това връщането им от съда е много традиционна и в ГД „Гранична полиция“, и в митниците. Причината е, че много трудно се доказва  участието в такива инциденти. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията“.

Безлов посочи, че заловени цигари не са били предназначени за българския пазар, а за Централна Европа. "Това означава, че този канал е функционирал независимо от нашия черен пазар и точно поради тази причина той е избягвал взаимодействие с нашите вътрешни играчи и е работел спокойно. Това е моята хипотеза", посочи Безлов.

Митничарите от ГКПП Андреево остават в ареста след "жалко, че сте се продали за дребни пари"

Жалкото е, че за дребни пари сте се продали. Това каза апелативен съдия Евдокия Кемалова, след като потвърди най-тежката мярка за нео...

"В България незаконните цигари, които отнемаха акциз от приходната администрация се провеждат в страната. Това е доказуемо. Последното изследване, което знаем от април-май миналата година, е, че около 70% от контрабандните цигари са от вътрешен производител", каза специалистът.

Припомняме, че в началото на април митничари от ГКПП Капитан Андреево бяха обвинени в контрабанда. Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама митнически служители, граничен полицай, управител на спедиторска фирма и служител за контрабанда.По-късно съдия Евдокия Кемалова потвърди най-тежката мярка за неотклонение на задържаните във връзка с контрабандния канал за цигари на ГКПП Капитан Андреево.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com