Третото дело срещу Цветан Цветанов продължава през септември

9580
Снимки: БГНЕС

Третото дело срещу бившия министър Цветан Цветанов ще продължи на 29 септември. Депутатът от ГЕРБ и трима бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, са обвинени, че за около три години - до април 2013 г., не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация, информира БТА.

Процесът се разглежда от Софийския градски съд при закрити врата и започна днес. По делото се очаква да бъдат разпитани още около 15 свидетели, каза пред журналисти адвокатът на Цветанов Менко Менков.

Ще вкара ли съдът Цветан Цветанов за пет години в затвора?

Бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква да чуе дали ще бъде осъден по едно от трите дела, ...

По делото са насрочени общо три резервни дати, като освен на 29 септември се очаква съдът да заседава и на 2, и на 16 октомври.

Адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков дебело подчерта, че делото не е за незаконно подслушване и никой няма обвинение за незаконно подслушване, информира БГНЕС. 

По делото според защитника няма да бъдат разпитани петима свидетели, сред които Сергей Станишев, Емил Димитров, Мирослав Найденов и още двама. "Всички се съгласихме с показанията им в досъдебното производство – те нямат никакво отношение към предмета на доказване". Станишев нищо не е казал, според защитата на Цветанов." Какво да му разпитваме на Станишев, той да не е специалист по СРС-та?!", попита адвокатът.

И Цветан Цветанов смята, че от разпита на Сергей Станишев няма да има никаква полза: "Внасянето на този анонимен сигнал от Сергей Станишев, той е все пак един политически лидер в условията на предизборна кампания – това беше част от цялостната стратегия, която след това се влезе и със стратегията, която беше за Костинброд. Така че в тази посока изцяло се придържам към това, което каза адвокатът".

СГС осъди Цветан Цветанов на 4 години затвор

СГС осъди Цветан Цветанов на 4 години затвор, като бившият вътрешен министър може да обжалва. По-рано днес прокуратурата поиска 3 годи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com