Търсят се свидетели за насилие над жена по време на протеста

51301
Търсят се свидетели за насилие над жена по време на протеста

Във Фейсбук страницата на Протестна мрежа е публикувано писмо, съдържащо молба за помощ за намирането на свидетели на насилие над жена от страна на полицай.

Ето пълния му текст:

Скандирания „Оставка” за 115-и път

Около 100 души участваха за традиционния протест срешу кабинета „Орешарски” в неделя вечер. Те се събраха пред Министер...

"Здравейте, Казвам се Стайко Димитров и пиша от мое име и от името на съпругата ми – Росица Димитрова. Като активно протестиращи, в петък съпругата ми беше на сутрешния протест пред НС. По някое време, към нея се приближил полицай, който започнал да се държи арогантно и да и обяснява, че трябва да се маха, тъй като няма право да “стои” там.

Съпругата ми Росица, съвсем учтиво го помолила да се идентифицира и да получи информация с какво право той нарежда тя да се махне от там. Полицаят отказал идентификация и обяснил, че това че е полицай му дава това право.

Съпругата ми настояла, че Полицаят трябва да се идентифицира според чл. 175 (1), от закона на МВР, при което полицаят заявил, че него закони не го интересуват и изобщо дори не ги е чел. След това, изблъскал съпругата ми и тя паднала на земята, при което си ударила главата в тила. Имало е доста присъстващи протестиращи, които са се притекли на помощ и въпросният полицай е влязъл в служебна кола, която тръгнала нанякъде.

Днес сутринта, след уплахата и стреса, установихме, че съпругата ми е с комоцио. Направен е медицински преглед с диагноза и възнамеряваме да подадем жалби до СДВР, Прокуратурата и Министъра на вътрешните работи.

За 112-и път: Граждани срещу мафията

За поредна вечер центъра на столицата се изпълни с протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски, които не се изплашиха от сту...

Също така, следващата седмица ще имаме среща с адвокат, като възнамеряваме да задвижим дело срещу МВР. Обръщам се към вас с молба за помощ. Тъй като на мястото на инцидента е имало протестиращи, а и голяма част от протестиращите вече се познаваме, ако някой от тях е видял събитията и желае да съдейства, ще помогне доста в името на нашата кауза. Вие бихте могли да помогнете с публикация във Facebook, или както на вас ви е удобно и прецените.

Моля, пишете на: stayko@gmail.com.

Така завършва обръщението на съпруга на пострадалата жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com