Убиец на щъркели получи година условно

11092
Убиец на щъркели получи година условно
Снимка: БГНЕС

1 година условно с 3 години изпитателен срок - такова наказание наложи Ловешкият окръжен съд на мъж, който е убил два бели щъркела за удоволствие.

24-годишният Йонко Атанасов Михалев застреля птиците от защитен вид на 12 април т.г. в Априлци. Едната била открита в двора на къща, а другата - в близко гнездо. Ветеринарен лекар констатира тогава, че птиците са убити с огнестрелно оръжие.
Полицията незабавно се впусна да търси стрелеца и го откри.
Оказа се, че той е техен стар познайник, който имал вече присъда зад гърба си, макар че се водел реабилитиран. Йонко предал и самоделното оръжие, с което извършил престъплението, съобщава "24 часа".

ВиК - Ловеч има да събира 3 млн.лева

ВиК - Ловеч има да събира от длъжници над три милиона лева. Две трети от тези задължения са на физически лица. Това съобщава националн...

Пред съда той призна, че около 23.30 часа след солиден запой отишъл в местността Пандуците. Там под стълбището на необитаема къща криел самоделката с оптика, придобита неизвестно как и откъде. После гръмнал пернатите за развлечение.
Жителите на Априлци бяха възмутени от постъпката му.
Преди няколко години неколцина от тях храниха цяла зима щъркела Боко, който бе останал в града.

Той бе привикнал с хорското присъствие и спокойно се разхождаше по улиците, а априлчани му се радваха и вярваха, че е добра поличба да го има.

“Разбирам обвинението, признавам се за виновен. Направил съм тези неща. А пушката съм предал доброволно”, каза Йонко, който работи като общ работник в Държавно горско стопанство “Русалка”.

След признанието му за вина за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и унищожаване на защитен от Закона за биологично разнообразие вид бе сключено споразумение с прокуратурата. Йонко освен това трябва да заплати 300 лева на ловешката полиция за експертизи.

Как Ловеч ще отбележи Деня на народните будители

Ловеч няма да пропусне да отбележи тържествено Деня на народните будители. В града по повода ще има концерт и присъждане на награди, ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com