Убиецът на 4-годишния Паоло зад решетките за над 3 години

21980
Убиецът на 4-годишния Паоло зад решетките за над 3 години
Снимка: БГНЕС

Георги Сапунджиев, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 2 юни на 4-годишния Паоло Иванов в Стара Загора, получи 3 години и четири месеца ефективна присъда при нормален режим. В условията на съкратено съдебно следствие ефективната присъда се намалява с една трета.

Сапунджиев бе признат за невинен по обвинението, че е извършил пътнотранспортното произшествие на пешеходна пътека, припомня "Фокус". Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд. И двете страни – и обвинението, и защитата – не са сигурни дали ще обжалват решението.

Шофьорът, който уби 4-годишния Паоло, излиза на свобода под парична гаранция

Георги Сапунджиев, който на 2 юни тази година прегази с джипа си 4-годишния Паоло от Стара Загора, излиза на свобода под парична гаранц...

По-рано днес стана ясно, че Сапунджиев ще бъде пуснат под гаранция в размер на 1500 лв.

Обвинението предполага от 3 до 10 г. лишаване от свобода, но наказанието по закон трябва да бъде намалено, тъй като делото се води по съкратената процедура.

Трагедията с четиригодишния Паоло предизвика повсеместни протести в цяла България. И днес стотици старозагорци дойдоха пред Съдебната палата, за да напомнят на съда какви са задълженията му и в знак на подкрепа за почерненото семейство. Малко преди 9:30 ч. пред дома на Темида в Града на липите започнаха да пристигат хора, за да направят мълчаливо бдение в памет на Паоло. Те искаха с мълчанието си да напомнят на съда, че трябва да отсъди справедливо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com