Убийството на Боби Белята - заради криминален бизнес или лична вражда

37180
Убийството на Боби Белята - заради криминален бизнес или лична вражда
Снимка: БГНЕС

Две са версиите, по който работят разследващите убийството на Борис Борисов, известен като Боби Белята. Първото направление е интереси в криминалния бизнес, второто е лични мотиви между криминално проявени лица. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС.

Запитан дали МВР е проявявало интерес към Белята последните години за криминален бизнес, Лазаров потвърди, че е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление, но по обективни причини не било удачно да обясни за какво точно става дума. Той посочи, че е по-интересно мястото, където е извършено убийството. "Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов и няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", поясни главният секретар.

Той посочи още, че покушението е извършено непосредствено до оградата. Анализирайки ситуацията, това се оказва много добра явка за срещи, тъй като няма камери и близки лица в района, каза Лазаров.

Главният секретар уточни, че се работи по разкриване на конкретното престъпление, но силовото ведомство изпитва трудности, тъй като не може да установи с кого Борисов е провеждал среща. "Криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин - каква е целта на срещата? Според мен - целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес", каза той.

Лазаров коментира и инцидент за нападнат полицай снощи в София. "Постъпил е сигнал в СДВР от жена, че синът й буйства и така осъществява насилие спрямо нея. Реагира патрул на място, лицето е задържано и обезопасено по съответния начин. Явно е употребил стимуланти, тъй като колегите извикват линейка, за да вземат отношение по компетентност. Линейката се забавя, което поражда повече агресия в лицето, напада колегите. Те викат втори патрул, лицето намира нож и с него тръгва да застрашава живота и здравето на служителите и е прострелян. Незабавно му е оказана медицинска помощ и е закаран в съответната болница, където му е осъществена хирургическа интервенция. При нас нещата са под контрол, уведомен е министърът на вътрешните работи и са задействани съответните процедури", разказа за инцидента главният секретар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com