Убитият ботевградски бизнесмен се занимавал с незаконна сеч?

16011
Убитият ботевградски бизнесмен се занимавал с незаконна сеч?
Снимка: БГНЕС

Жителите на село Литаково, в което убитият ботевградски бизнесмен Семко Семков е развивал бизнеса си с дърводобив, заявиха, че той се е занимавал с незаконна сеч. Това предаде БТВ.

С ново име осъмва селото след местните избори преди три години "Семково" - уж на шега, но с явна препратка към името на убития Семко Семков, който според някои местни бил спонсор на избрания кмет Георги Георгиев, баща на бившия депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев.

Незаконната сеч си върви, а с нея се купуват и избори, казва Михаил Константинов

Варварската сеч на гори в България продължава. И това се случва в момент, в който се обсъжда кой с кого ще се коалира, накъде ще потегл...

Днес табелата е сменена, но славата на Семко Семков на местен феодал в Литаково не е угаснала. „Селото реве за него. Човек не е ревал за друг, както рева за него. Гладен човек не е оставил”, коментира местен мъж. „Тука са навързани партии и други работи. Не искам да говоря. Има много гласове, има доста цигани в околността. Цепят се на две - за БСП и ГЕРБ”, обясни друг местен жител.

Официално дърводобивът се оказва най-развитият бизнес на Семков в селото. Собствеността на част от фирмите си дели с неговия шурей - Тихомир Нинов.

Местните трудно се съглясават да говорят за Семков. Много от тях го обвиняват в незаконна сеч. „Взима бука, бие една курия. След нея - още две. Навсякъде си е така. Винаги се сече над позволеното... Маркират ти 100 дървета, а ти секат 1000... Горе няма никакъв контрол. Горското стопанство му е подчинено.Той им е шефът, той им плаща”, твърди местен мъж.

„Горите са изсечени всичките, където е вододайна зона. Хората алармирахме... Всичко е синджир марка.. Парите, парите, парите...”, продължи друг.

Убиха ботевградски бизнесмен

В Ботевград тази нощ пред дома му е убит 41-годишен мъж.  По неофициална информация при кървавия инцидент е убит Семко Семков. Б...

„Като падна правителството, тука се караше денонощно, и нощем. Депутатите от Етрополе, оттук-оттам, следствието - те са синджир-марка. Сраснали са се... На кого да се оплача. На крадеца?”, възмутен е още един местен жител.

И кметът на Литаково допуска, че Семков е нарушавал закона. „Възможно е да е секъл незаконно. Да не би на други места в България да е законно? Хиляди проверки са преминали. На место е трудно да се прецени точно това нарушение от него ли е извършено, или от някой друг”, коментира кметът.

Дали дърводобивът или другият му бизнес, свързан със строителство, транспорт и земеделие, стоят в основата на убийството му, засега остава загадка за разследващите.

Бизнесменът Семко Семков бе открит близо до дома си с пет огнестрелни рани по тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com