В Перник задържаха криминална група крадци на коли

10031
В Перник задържаха криминална група крадци на коли
Снимка: www.versia.bg

Четиричленна престъпна група е задържана при съвместна операция на криминалисти на СДВР и ОДМВР-Перник, проведена под надзора на прокуратурата.

Съвместните оперативни действия на криминалисти от СДВР и ОДМВР-Перник стартирали след получена информация в столичната дирекция и проведено разследване по нея. В хода на осъществените действия и наблюдения, разследващите влезли в следите на група, която след противозаконно отнемане на леки автомобили, ги разглобявали и търгували с частите им. След бърза комуникация с ОДМВР-Перник са организирани и последващи действия под наблюдението на прокуратурата. В резултат на това, в момент на „разфасоване“ на инкриминиран автомобил в частен имот в кв. „Калкас“ в Перник, криминалистите задържали четиримата членове на групата. При претърсването са открити 6 крадени автомобила - среден клас, 10 двигателя, 10 скоростни кутии – някои от тях със заличени номера, множество вещи и авточасти. По първоначални данни противозаконно отнетите автомобили са от София, Перник и Стара Загора, търговията с частите ставала чрез обяви в интернет или през работилници, където групата имала лични връзки и познати.

Четиримата мъже са задържани в рамките на 24 часа по ЗМВР, материалите по случая са предадени на Районна прокуратура – Перник, продължават действията по цялостното документиране на престъпната дейност на групата.

Това е поредна успешна акция на криминалистите за противодействие на доходоносния „бизнес“ с крадени коли и авточасти. На 18 юни т.г., при операция на служители на ГД „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Перник, в имот на 35-годишен мъж бяха открити множество части от разфасовани автомобили, 24 двигателя със заличени номера,откраднат лек автомобил „Ауди”, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система, 13 скоростни кутии от различни марки скъпи автомобили. Друга операция на криминалистите бе реализирана и на 13 август т.г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com