В доклада на Финансовата инспекция няма данни за нарушения в община Ботевград

3812
В доклада на Финансовата инспекция няма данни за нарушения в община Ботевград
Снимка: БГНЕС

Никога не може да има равенство между 500 метра и 10 километра, но друг е въпросът, че една лъжа повторена сто пъти и след това хората започват да смятат за нея, че е истина.

Това каза пред БТВ Георги Георгиев, кмет на Ботевград.

В Ботевград: Возиш 500 м, а общината плаща за 10 км

Софийската окръжна прокуратура се е самосезирала след отворено писмо на общински съветници от Ботевград заради обществена поръчка за из...

Никъде в одитния доклад на Сметната палата няма да прочетете, че според него има щета за община Ботевград, нито има щета и злоупотреба с някоя от оперативните европейски програми.

Хората от палатата трябваше да останат в общината и да изготвят своя доклад в рамките на един месец, а те стояха шест месеца, но никой от тях не е поискал от нас да го заведем на място и да измерят какво е било разстоянието при извозването на пръст от новопостроеното депо за твърди отпадъци край града. Какво са мерили аз не знам, отбеляза Георги Георгиев. В доклада на Финансовата инспекция също няма данни и доказателства за нарушения в общината.

В окончателния доклад на Сметната палата констатациите за нарушения в община Ботевград в размер на 1.3 милиона лева са отпаднали след съответните обжалвания от наша страна, заяви кметът на Ботевград.

Георги Георгиев отрече информациите и твърденията, че в общината има злоупотреба с продажба на общински имоти на негови роднини, от което са настъпили парични загуби за общината. Имотите ми са проверявани за последно от прокуратурата през 2013 година, а в момента също има проверки над имотите ми, при положение че в последната година нямам промени в имотното си състояние, коментира кметът на Ботевград.

И ДАНС се захвана с кмета на Ботевград

Държавна агенция Национална сигурност се е самосезирала по медийни публикации и е започнала разследване на неправомерни действия на кме...

Георги Георгиев заяви, че до неговите имоти е построен път, който е дълъг 125 метра, но това е направено със собствени средства и единствено по надлежния ред е поискано разрешение от общинския съвет това да се извърши.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com