ВКС заседава по делото "Сапард"

34105
ВКС заседава по делото "Сапард"
Снимка: БГНЕС

Състав на Върховния касационен съд насрочи за 14 октомври заседание по делото, образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на делото срещу Марио Николов, Людмил Стойков, Мариана Николова, Анна Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов.

С определение от 2 октомври съдът отмени определението си от 20 септември тази година за даване ход на делото за разглеждането и решаването му по същество. Решението на съда дойде след постъпило искане на подсъдимата Мариана Николова, която твърди, че е нарушено правото й на защита, тъй като делото се е гледало в отсъствието на защитата й. Пак с определение от същата дата съдът остави без уважение искането на Николова за отвод на председателстващия състава на съда съдия Елена Величкова.

Припомняме, че подсъдимите бяха оправдани на първите две инстанции. Преди изготвянето на мотивите от САС оправдателната присъда е била протестирана изцяло. В допълнителните съображения прокурор от АП-София, е оттеглил протеста само по отношение на Марио Николов и Людмил Стойков. Поради противоречие между първоначалния протест и допълнителните съображения протестът и срещу останалите подсъдими е оттеглен, за да бъде искана проверка на цялата присъда по извънредния способ-възобновяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com