Все още е възможно Цветан Василев да даде показания от Сърбия

18000
Все още е възможно Цветан Василев да даде показания от Сърбия

Цветан Василев иска да даде обяснения по видеоконферентна връзка от Белград. Чака се отговор на прокуратурата. Това заяви единият от защитниците на банкера и мажоритатен собственик на КТБ- Христо Ботев.

Той припомни, че в момента клиентът му не може да влезе в България. Ако все пак това се случи, го заплашва задържане за 72 часа и последващо решение дали да остане в ареста.

Благоверната на Василев отрече с мъжа ѝ да са крали пари

Обвиненията за източване на 206 млн.лв. от КТБ са пълен фарс, такова нещо няма. Това заяви Антоанета Василева, съпруга на мажоритарния ...

Има политическа намеса, за да се случи всичко това (около КТБ - бел.ред). „Нищо не може да се получи по този начин без политическо влияние и подкрепа. В България не можеш да имаш силни позиции в бизнеса, ако нямаш силни позиции в политиката”, каза адвокатът.

Към днешна дата няма нови заплахи за живота на банкера. В допълнение защитникът коментира в ефира на bTV, че общественото мнение сочело, че Цветан Василев е виновен за всичко.

Беше обяснено, че банкерът не е напълно невинен, но проблемът бил, че е бил подведен. На въпроса за кого става дума, Ботев отговори, че става дума за онези, които в момента са защитени свидетели по делото срещу Василев. В допълнение беше препоръчано да следим при кого ще отидат най-апетитните активи на банката при едно евентуално обявяване в несъстоятелност.

Неговото желание (на Цветан Василев - бел.ред.) е да спаси КТБ. Консорциуми предлагаха оферти за спасяването на банката, заяви още адвокатът.

Цветан Василев: Частично плащане на гарантираните влогове в КТБ може да има

В Корпоративна търговска банка има 300-400 млн. лева „суха пара” и тя може да послужи за частично покриване на гарантиранит...

Офертата от страна на Оманския фонд е станала с координацията на Василев. Най-вероятно след като вчера БНБ отхвърли предложението и на мистериозните спасители на банката, вече се върви към нейния фалит, отчете още адвокатът.

Според него при едно евентуално обявяване в несъстоятелност ще се отрази крайно негативно на икономиката. Освен това според Ботев ще е налице и едно недоверие към банковата система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com