Задържаха миниван с мигранти край Малко Търново

6111
Задържаха миниван с мигранти край Малко Търново
Снимка: Getty Images/Guliver

Миниван с 16 чуждестранни граждани е бил задържан тази сутрин край село Бръшлян, община Малко Търново. Това заяви говорителят на Гранична полиция Лора Любенова за "Фокус".

Според информацията около 07.30 часа тази сутрин гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново са спрели, в граничната зона в района на село Бръшлян, миниван марка „Пежо”, управляван от български гражданин. В него е имало 16 чужденци без документи за самоличност, като те са били задържани.

ДНК анализ потвърди участието на българите в трагедията със задушените в камион бежанци

ДНК анализът от пробите, взети от шофьорската кабина на камиона, в който бяха открити 71 починали бежанци на магистрала в Австрия, е по...

Срещу шофьора ще бъде повдигнато обвинение за каналджийство, като ще бъде образувано бързо производство. 10 от чужденците са заявили, че са сирийци. Те ще бъдат настанени в разпределителния център в Елхово за установяване на самоличността им. По информация на "Нова телевизия" десетимата са били без документи за самоличност.

Срещу другите шестима чужденци ще бъдат образувани бързи производства за нелегално преминаване на границата.

Шофьорът и шестимата чуждестранни граждани ще бъдат в задържани в следствения арест в Бургас. Тримата български каналджии също ще бъдат съдени по бързото производство, съобщава телевизията.

Полицията е по следите на трафиканти на бежанци. Над 160 души бяха задържани при акция на МВР и ДАНС срещу незаконно пребиваващи в страната.

ЕС ще финансира районите, близки до конфликтите в Близкия изток и Африка

ЕС предвижда сериозни финансови ресурси за районите, близки до конфликтните точки в Близкия изток и Африка, за да останат бежанците бли...

Същевременно снощи 40 бежанци бяха задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Произходът и самоличността им се изяснява.

Днес също стана ясно, че е задържан 25-годишен варненец, с инициали Ц.Т., за превозване на нелегални имигранти край военна база Атия. В БМВ-то на младежа са пътували четирима чужди граждани без документи за самоличност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com