Задържаха трима служители на ДФ "Земеделие" във Варна

23512
Задържаха трима служители на ДФ "Земеделие" във Варна
Снимка: БГНЕС

При специализирана акция на ДАНС във Варна са обискирани домовете на трима служители на Държавен фонд "Земеделие". Областната дирекция на МВР е оказала съдействие със свои екипи, информира БНР.

Във връзка с образувано досъдебно производство по описа на Специализирано звено "Противодействие на корупцията" към СГП в момент на получаване на подкуп в гр. Варна са задържани три лица, две от които - служители в държавната администрация. Същите - в съучастие с трето лица, са извършители на множество престъпления, покриващи състава на чл.302, във вр. с чл.301 от НК (подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение), обясниха от прокуратурата.

Ясно е името на полицая, хванат на видео с 20 лева подкуп

Подкупният полицай, който взриви настроенията държавата, е от КАТ-София и се казва Сашо Тръпков, съобщи "Труд", позовавайки се на нег...

Според наличната информация лицата са получавали неправомерно подкупи, за да прикриват нарушения на земеделски производители по чл.6, ал.1, т.2 от Закона за опазване на земеделските земи и на Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, както и кръстосано съответствие, съгласно изискванията на чл.21 от Регламент /ЕС/ № 65/2011 г. на Европейската комисия.

От образуването на досъдебното производство на 31.10. 2014 г. до 18.11.2014 г. са установени повече от 20 случая на поискване и получаване на подкупи.

При извършените процесуално-следствени действия са осъществени претърсвания на 15 адреса, като са иззети множество доказателства - компютърни конфигурации (лични и служебни); флаш памети; CD карти, фотоапарати; телефони и СИМ-карти; служебна документация; GPS устройства и др. Разпитани са 14 лица в качеството им на свидетели и потърпевши на извършените престъпления от горепосочените лица.

Пет лица са били задържани за срок от 24 часа по ЗДАНС.

Министърът за подкупния полицай: Едва ли е тайна, че това е ежедневие

С думите "едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие" министър Веселин Вучков обясни видеоклип, в който пътен полицай взема пари о...

Повдигнати са обвинения на три лица за престъпления по чл.302, т.2 във връзка с чл.301, ал.1, предложение І и ІІ от НК, във вр. с чл.20 и чл.26 от НК. Две от лицата са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, а на едното от лицата е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com