Заловиха сирийци на Дунав мост с контрабандни цигари

3749
Заловиха сирийци на Дунав мост с контрабандни цигари
Снимка: БГНЕС

Инспектори от Митница Русе заловиха 490 кутии контрабандно пренасяни цигари, съобщиха от институцията. По-голяма част от цигарите са без български акцизен бандерол и са били укрити в кутии с детски комплекти, опаковани като подаръци за малчугани, информира Topnovini.bg.

Собственици на стоката се оказали двама сирийски граждани с документи за статут на временно пребиваващи в Румъния. В неделя те се явили на трасе „Изход" на ГКПП-Дунав мост с лек автомобил „Пежо" с българска регистрация. След анализ на риска, автомобилът им е бил насочен към митническото хале на ГКПП-Дунав мост за щателна митническа проверка.

Бойко Борисов: Бреговият център ще помага в борбата с контрабандата

Бреговият център ще помага в борбата с контрабандата. Няма как повече да се укрие кораб извършващ контрабанда на гориво. Това заяви мин...

Първите 70 кутии цигари митническите инспектори намерили в куфар. Отделно от тях, в красиво опаковани и вързани с панделки кутии с детски трикотажни комплекти, проверяващите открили общо 420 кутии цигари.

Единият пътуващите в автомобила сирийци признал, че цигарите са негови. Закупил ги от безмитния магазин в Турция. Колата с българска регистрация била на техен приятел, който им я заел.

По случая в Митница Русе е образувано дознание, което се води в условията на „незабавно производство". Уличеният в контрабанда чуждестранен гражданин е задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.

 

Хванаха контрабанда на древни монети в пратка за САЩ

Митничарите на летище София осуетиха нелегално изнасяне на десетки сребърни монети от времето на древния македонски цар Филип II, съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com