Защо не знаем кой е наблюдаващият прокурор по случая "Филип Златанов"?

14924
Защо не знаем кой е наблюдаващият прокурор по случая "Филип Златанов"?
Снимка: БГНЕС

Фантастично важно е дали в тефтера на Филип Златанов пише Д.П. или 10. Това заяви журналистка Петя Владимирова. Въпросът вече е политически, след като вещото лице Стефан Бенчев.

Довечера предстои протест пред Съдебната палата на „Протестна мрежа” заради изчезналите тефтери. Но този протест трябва да е всеобщ, защото изразът „прокуратурата да си свърши работата” се изпразни от съдържание. Обвинението се захваща с политически случаи като този със Златанов, който показва влияние с власт, само когато заподозрените са в опозиция. Когато са власт, всичко се замита – затова и няма да имаме осъдени висши политици така, както има в Румъния например, заяви Владимирова пред Нова телевизия.

Адвокатът на Филип Златанов: Да не изчезне и той като тефтерите

Всичко ни се струва странно – като започнем още с този фарс, който прокуратурата разигра с представянето на определени страници о...

Къде може да е тефтерът – по закон прокурорът е господар на досъдебното производство. Вие знаете ли кой е наблюдаващият прокурор? Никой не казва – нарочно, разбира се, възмути се Владимирова.

Никой не може да бъде осъден за това, което си бил записал в тефтера, смята главният редактор на „24 часа” Борислав Зюмбюлев. Цялото това дело беше „политически липсинг”. Искра Фидосова например ѝ приключи кариерата. Но скандалът е изчезването на веществените доказателства – съхранението и работата с тях би трябвало да са елементарни неща. От цялата работа не мога да разбера защо въобще Филип Златанов си е водил тези бележки, подчерта журналистът. Дали не си ги е писал, за да получи някаква индулгенция, попита Зюмбюлев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com