Адвокатът на Евстатиев ще го защитава безплатно

2325
Адвокатът на Евстатиев ще го защитава безплатно
Снимка: БГНЕС

Адвокатската защита на обвиняемия за сексуално насилие над непълнолетно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде напълно безплатна, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Ташкена Колчева, адвокат на Евстатиев.

По думите ѝ, в общественото пространство и медиите се е появила информация, че са й дадени много пари от близките на Иван Евстатиев, за да го защитава, но тя категорично е отказала пари за защитата си. Адвокат Колчева каза още, че разполага с много информация относно делото, която на този етап няма да обявява публично.

Адвокатите на Евстатиев искат промяна на марката му заради влошеното му здравословно състояние

Адвокатите на Иван Евстатиев внесоха молба до районната прокуратура в Пазарджик с искане за промяна на мярката му „задържане под ...

Тя уточни също, че към момента тя е единственият официален адвокат на бившия кмет на Стрелча, тъй като близките на Евстатиев са се отказала от услугите на другите двама адвокати Стоян Парпулов и Петър Горчев. На въпрос дали общественият натиск може да окаже влияние върху искането за по-лека мярка на подсъдимия Иван Евстатиев, адвокат Колчева уточни, че има стара римска максима, която гласи, че „влезне” ли улицата в съдебната зала, справедливостта и обективността изчезват пред прозореца.

„Не трябва да се отдава значение на уличния натиск, защото не се знае от какво е мотивиран този натиск. За цялото общество е ясно, че този човек в момента е оставен без всякакви средства и затова паричната гаранция е наложителна, за да може той да продължи да се лекува”, каза в заключение Ташкена Колчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com