Авокатът на Цветанов иска записите от подслушването по случая "Орлин Тодоров" в защита на клиента си

16785
Авокатът на Цветанов иска записите от подслушването по случая "Орлин Тодоров" в защита на клиента си
Снимка: БГНЕС

Искаме по делото срещу Цветан Цветанов да бъдат представени всички записи от подслушването във връзка със случая "Орлин Тодоров". Това каза адвокатът на бившия вицепремиер Менко Менков в предаването "Лице в лице" на Нова телевизия.

Менков говори относно обвинението, че Цветанов е злоупотребил с държавни средства, като е отпуснал 40 хил. лева на шефа на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров. Според Менков Тодоров законно е взел парите заради пенсиониране. Бившият шеф на РЗБОП ги получава, докато е в ареста на Ловешкия затвор заради повдигнати срещу него три обвинения - разгласяване на информация по водени досъдебни производства, злоупотреба със служебно положение и опит да склони длъжностни лица да нарушат свои служебни задължения.

Цветанов е подслушван от ноември насам, твърди адв. Менков

От ноември миналата година Цветанов е подслушван, това заяви адвокатът на бившия вътрешен министър - Менко Менков в ефира на Нова телев...

Подслушването на Цветанов е приложено по делото за длъжностно присвояване в полза на трето лице – Орлин Тодоров, служител на ГДБОП във Велико Търново. При пенсионирането си той е взел законно полагащото му се възнаграждение от около 40 000 лева. Разследващите в лицето на прокуратурата са поискали прослушване или проследяване на Цветанов и на още няколко лица. Писмото за прекратяване на разследването е изведено на 22 януари от следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

„След като разследващите считат, че те не са довели до никакъв резултат в подкрепа на обвинението, ние искаме те да бъдат приложени по делото, за да се види, че те всъщност оневиняват Цветанов, защото пък задължението на разследващите органи и прокуратурата е да съберат доказателства и в полза на обвиняемия”, каза Менков и поиска прокуратурата да приложи резултатите от тези СРС към делото.

„Няма спор, че то е законно разрешено от съда. Но защо е било нужно, защо две години след пенсионирането на Орлин Тодоров ще подслушват Цветанов да не би той да се обади на Тодоров”, попита адвокатът на бившия вътрешен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com