Бисеров продължава да мълчи пред медиите

3797
Бисеров продължава да мълчи пред медиите
Снимка: БГНЕС

Христо Бисеров продължава да пази мълчание и не говори преди началото на делото срещу него, което се гледа в Софийски градски съд, предаде БГНЕС.

Днес фактически започна делото срещу Бисеров, но дори и сега бившият заместник-председател на Народното събрание отказа да отговаря на въпроси и ги отклони с репликата: „Благодаря Ви за вниманието“.

На първа инстанция се гледа делото срещу Бисеров

На 30 ноември Софийски градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу бившия зам-председател на 42-то Народно събрание и председател на ...

Единият от прокурорите по делото му е Боряна Бецова, за която правосъдният министър Христо Иванов поиска образуване на дисциплинарка. Все още не е ясно, защо той иска предприемането на тази мярка. Бецова също няма представа, защо се образува дисциплинарката. „Тази сутрин научих. Нямам притеснения. Нямам преписка, по която се притеснявам“, каза тя.

Христо Бисеров се изправя пред съда за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com