Бивш шеф на ДАНС се издирва от МВР

22090
Бивш шеф на ДАНС се издирва от МВР

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се издирва от Столичната полиция, по молба на съпругата му, тъй като от петък е в неизвестност, предаде БНР. Сертов е изчезнал, след като е оставил мобилния си телефон у дома и оттогава няма връзка с него.

За последно Сертов е бил забелязан в автомобил "Фолксваген Голф".  Към момента информацията за издадената заповед за издирване не е потвърдена официално от МВР.

Писанчев твърдя: Няма да подавам оставка

Нямам намерение да подавам оставка. Дали ще ми я искат, или не, това е решение на Народното събрани по законодателство. Това заяви днес...

Името на Сертов беше сериозно забъркано в т.нар. скандал "Галерия" - за подслушване на журналисти. Разработката излезе на бял свят след побоя над редактора на сайта "Опасните" Огнян Стефанов, чийто извършител и досега остава неразкрит. Според официалното твърдение на ДАНС целта на операция "Галерия" била да се установи изтичането на класифицирана информация от ДАНС. Тогава Сертов опита да прехвърли отговорността на заместника си Владимир Писанчев, който сега е шеф на ДАНС.

Сертов слезе от поста на шеф на ДАНС с идването на власт на ГЕРБ през 2009 година, като тогава го замести Цветлин Йовчев. Сертов става генерален консул на България в Солун, но така и не заминава заради скандала със загубената класифицирана информация от бившия български премиер Сергей Станишев. Папките с документи бяха върнати в Министерски съвет от Алексей Петров, станал известен с делата "Малък и Голям Октопод".

По-рано днес беше намерен труп на мъж. Откритият труп е на чернокож мъж, предаде БГНЕС, а по първоначални данни става въпрос за убийство. Инцидентът е станал в двора на кооперация, намираща се на ъгъла на булевард "Македония" и улица "20 април". Преди минути братът на убития се качи в патрулката, дошла на мястото на оглед. Вероятно той е бил извикан за разпознаване на трупа.

 

Котката винаги сяда на най-доброто място в къщата

Призивите за оставка на шефа на ДАНС Владимир Писанчев станаха особено силни от страна на Реформаторския блок след акцията в Пазарджик....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com