Цар Киро на съд за непристойно поведение спрямо журналисти

3364
Цар Киро на съд за непристойно поведение спрямо журналисти
Снимка: бгнес

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Рашков за хулиганство при опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

Кирил Рашков е предаден на съд за това, че на 17 юни 2014 г. в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналисти от Пловдив, кореспонденти на централни вестници, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

По делото е установено, че на 17 юни 2014 г. двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Св. Гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце. Действията са били възприети от множество лица на оживената улица в центъра на гр. Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

Според обвинителния акт Кирил Рашков е в състояние да разбира свойството и значението на извършените от него действия и да ръководи постъпките си. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, очни ставки, експертизи и др. По делото са разпитани деветима свидетели. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съдебно заседание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com