Четирима от петимата задържани във "фабриката за убийства" остават в ареста

12852
Четирима от петимата задържани във "фабриката за убийства" остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Специализираният апелативен съд пусна от ареста с по-лека мярка "домашен арест" още един от задържаните от групата за убийства в "Бояна". Домашен арест съдът наложи на Максим Кулишев, предаде БГНЕС.

Останалите четирима – Мирослав Стоянов, Михаил Георгиев, Мила Георгиева и Георги Божилов остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.

На 17 януари Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста петима от 6-те членове на разбитата в столицата група за поръчкови убийства. Мярката домашен арест бе наложена само на Ангел Ангелов – брат на Мила Георгиева, поради тежко семейно положение. Съдът мотивира решението си за постоянен арест с риска обвиняемите да извършат ново престъпление.

Престъпната група се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов и редица други престъпления, по непотвърдена информация.

По-рано на 17 януари в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от Специализираната прокуратура за задържане под стража на Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления.

За лидери на престъпната група са посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. За Мила Георгиева е известно доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев, но Кушлиев посочи, че се е развел с майка ѝ още преди 33 години и не поддържа връзка.

На 14 януари полицията направи зрелищен обиск в дома на Мила Георгиева в столичния кв. "Бояна". При обиска бяха открити и иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени бяха и оръжия. Първоначално 8 души бяха задържани, сред тях - Ангел Ангелов, бившият мъж на Мила Георгиева - Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

2-ма от престъпната група все още се издирват - синът на Мила - Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com