Цветан Василев е подал сигнал до прокуратурата заради заплаха за убийство от Пеевски

15433
Цветан Василев е подал сигнал до прокуратурата заради заплаха за убийство от Пеевски
Снимка: БГНЕС

Вчера до главния прокурор беше депозиран сигнал от Цветан Василев. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти. Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС.

Сигналът е за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. В момента би трябвало да се извършва проверка по този сигнал, добави Сарафов. Той обясни, че информацията, която има към момента, не е по различна от тази, написана вчера в австрийския вестник Der Standard. Зам.-главният прокурор обясни, че в сигнала си до главния прокурор Василев посочва, че според него автор на тези заплахи е Делян Пеевски и добави, че в момента предстои да се извършват нужните действия по този сигнал, като например да се поиска справка от мобилните оператори.

Сигналът е подписан от Цветан Василев, но не се знае кой го е подал лично в прокуратурата - най-вероятно става въпрос за пълномощник. В сигнала банкерът казва, че е на разположение и е готов да съдейства на органите на предварителното разследване. Сигналът е доста общ, коментира Борислав Сарафов.

Вчера, в своя публикация австрийският Der Standard твърди, че има сигнал на Цветан Василев, че е заплашван от Пеевски, че ще бъде убит. Според Василев Пеевски го е поръчал за 5 млн. долара. Публикацията посочва, че се знае името на наемния убиец. Изданието допълва, че австрийските служби са отправили искане до българската прокуратура да задържи лицето Делян Пеевски.

Искане за задържане на Пеевски може да бъде отправено от австрийската полиция до МВР, или до Софийският градски съд (СГС) по адресна регистрация на лицето за задържане, казаха от прокуратурата.

От прокуратурата вчера заявиха, че при тях не е постъпило искане от австрийската полиция за задържане на Делян Пеевски. Днес Борислав Сарафов потвърди отново това - от Австрия все още не са пристигали документи за арест. Компетентна да отправи евентуална молба за правна помощ и за европейска заповед за арест е прокуратурата, а не австрийската или която и да е криминална полиция, подчерта заместник-главният прокурор.

Пеевски: Не съм пращал SMS-и, ще подам сигнал срещу Цветан Василев

Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще подаде сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление срещу банкера Цветан Василев, след като ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com