Цветан Василев готов да се прибере, ако не бъде арестуван

18456
Цветан Василев готов да се прибере, ако не бъде арестуван

Цветан Василев веднага ще се върне в България, ако бъде изтеглена заповедта за ареста му. Това заяви адвокатът на банкера Констатин Симеонов, цитиран от БГНЕС.

По Европейската конвенция за екстрадиция си има процедура и тя никак не е лека, потвърди юристът. Той допълни: "Аз съм имал екстрадиции, които са продължавали с години – или шест месеца или година. Това не е европейска заповед за арест".

М. Марковски: Не е невъзможна сделка между прокуратурата и Цветан Василев

Възможна е сделка между прокуратурата и Цветан Василев. Това е законно. Коментарът относно ситуацията с мажоритарния собственик на КТБ ...

Симеонов потвърди, че Василев не се укрива и е в Белград. Двамата са се видели, като банкерът подписал пълномощно.

"Мисля, че на главния прокурор не му е точно това работата". Така отговори адвокат Симеонов на въпрос защо главният прокурор се занимава с въпроса за оздравяване на банката и свиква срещи на съпричастни към проблема институции и личности.

Юристът все пак направи уговорка, че не иска да коментира действията на главния прокурор. Все пак според него било време прокуратурата да започне да говори, когато има доказателства, а не празни приказки.

Софийският градски съд ще заседава в петък – 12 септември за ареста на банкера Цветан Василев, съобщиха по-рано днес от БГНЕС. Ставало дума за Производството е по текст от НПК, който се отнася за така нареченото прокурорско задържане за 72 часа.

Прокуратурата: Не можем да върнем Цветан Василев от Сърбия

Същинското издирване на Цветан Василев не е в правомощията на Прокуратурата на Република България, а е изцяло в компетентността на Инте...

В коментар за Actualno.com от съда потвърдиха, че ще има заседание, свързано с Цветан Василев в петък. То ще бъде по чл. 64 от НПК. Проверка в документа показва, че члентът гласи: "Мярка за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство се взема от съответния първоинстанционен съд по искане на прокурора".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com