Цветан Василев отвърна на удара и внесе сигнал срещу "Протестна мрежа"

49387
Цветан Василев отвърна на удара и внесе сигнал срещу "Протестна мрежа"
Снимка: БГНЕС

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор на Сотир Цацаров, съобщиха от банката.

Основание за сигнала на Василев са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на "Протестна мрежа". Според Василев, те, съзнавайки ясно невинността му, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група. Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на "Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс, казва банкерът.

С внасянето на сигнала Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на "Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения, уточняват от Корпоративна търговска банка.

По отношение на сигнала на "Протестна мрежа", който беше внесен в прокуратурата на 25-ти февруари тази година, частта, която касае Василев и КТБ е т.нар. трето направление. В него се твърди, че контролираната от Цветан Василев банка – КТБ, има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения (вкл. и връзки с Делян Пеевски и Ирена Кръстева, споменати в първата част). Отделно в сигнала на "Протестна мрежа" има и въпроси за произхода на средствата на "България без цензура" и дали те не идват от КТБ.


Бареков пак сезира Цацаров - този път заради Бориславова

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков е внесъл нов сигнал при главния прокурор Сотир Цацаров, касаещ бившия пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com