Цветанов призна, че е познавал бащата и на втория съдия по делото си*

15754
Цветанов призна, че е познавал бащата и на втория съдия по делото си*
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов потвърди информацията, че се е познавал с бащата на съдия Тони Гетов, който води делото срещу бившия вицепремиер, предаде Агенция "Фокус".

"Не искам да има никакви съмнения, че бих могъл да имам някакви контакти със съдията. Това, което излезе в публичното пространство, отговаря на истината, така, че в тази посока съдията е този, който ще прецени дали да си направи отвод. Аз бях добър приятел с баща му. Никога не съм правил връзката, защото като съм познавал баща му, който почина, той винаги е говорил за сина си като адвокат, и не съм правил тази връзка, свързана с моето дело", каза Цветан Цветанов.

Две обвинения срещу Цветанов влизат в съда, обвинителен акт срещу Сидеров ще има

Ще внесем обвинителен акт срещу Волен Сидеров в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той съобщи още, че другите два обвинител...

Адвокатът на Цветанов Менко Менков коментира, че трябва да се изчака решението на съдията. Той е длъжен сам да си направи отвод, ако има съмнения за безпристрастността, добави юристът.

Съдия Тони Гетов обаче категорично отрече, че ще си прави отвод.

"За първи път видях Цветанов на 28 ноември миналата година. Публикациите в медиите са внушения за приятелство. Баща ми не е бил приятел с Цветанов. Освен внушенията в статията, има и откровена лъжа, че Цветанов изпитвал топли чувства към семейството след смъртта на Гетов. Ако се отведа, означава, че съм в зависимост от поръчителя на статията", каза съдията. В друго дело съм дал отвод заради приятелство, посочи Гетов.

Според информацията в медиите бащата на съдията е ремонтирал къща на Цветанов.

"Нямам представа дали баща ми, Петко Гетов, е участвал във фирма, която през периода 1998-1999 година е извършвала строителни дейности в имот на Цветан Цветанов, нямам представа дали баща ми познава Цветан Цветанов. В семейството той никога не е споделял подобно нещо, баща ми цял живот е бил строител по професия, но никога не е споделял в семейството си кои са били негови клиенти", обясни съдията. Той подчерта, че не се е виждал с Цветан Цветанов извън съдебната зала и разказа, че и майка му никога не е виждала бившия вътрешен министър на живо. "Баща ми почина на 2 май 2003 година почина, тоест преди 11 години. Дори и да е имало познанство между него и Цветанов, това как ще повлияе между днешния процес", попита съдия Гетов.

Цветанов: Йовчев, Сидеров и Петното са инструментите за задържане на властта

Прокуратурата не говори за незаконни подслушвания по времето на ГЕРБ, защото такива няма. Ако имаше, не мислите ли, че и ние нямаше да ...

Днес срещу Цветанов се гледа обвинението, че е отказал да даде разпореждане за подслушване на бившия шеф на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров, въпреки че окръжният съд е позволил.

На 10 октомври 2013 г. съдебният процес срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не тръгна заради отвод на председателя на съдебния състав Димитринка Ангелова, поискан от прокуратурата. Прокуратурата поиска отвод на Ангелова заради публикации в пресата, които я свързват с близки отношения с адвокат Менко Менков, адвокат по делото срещу Цветанов. Тогава Менков и Цветанов коментираха, че това искане на прокуратурата е опит да бъде забавен процесът.

„Очаквах, че прокуратурата ще постъпи с подобен ход и се надявам, че Софийски градски съд ще направи всичко възможно, максимално бързо да бъде разпределено това дело, коментира Цветан Цветанов, след като по делото беше направен отводът на председателя на съдебния състав.

„За мен и за моите адвокати, няма абсолютно никакво значение кой ще бъде съдебния състав, но ние се нуждаем от бърз, справедлив и прозрачен процес. Затова ще искаме съдебния процес да бъде открит, за да отпаднат всякакви съмнения. Не знам какво биха написали вестниците, ако се падне на мъж председател на съдебния състав”, обясни Цветанов.

Ден по-късно делото беше наново разпределено чрез системата за случайно разпределение на дела и трябваше да се гледа от 34-ти състав, с председател съдия Тони Гетов.

Делото срещу Орлин Тодоров пак отложено - един от адвокатите отсъствал

За пореден път Окръжният съд във Велико Търново отложи делото срещу бившия директор на Териториално звено „Борба с организираната...

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com