Деца са целели с камъни дома на стрелеца от Лясковец

32130
Деца са целели с камъни дома на стрелеца от Лясковец
Снимка: БГНЕС

Имало е случаи, когато ученици са ходели и са дразнели нарочно Петко Савов. Това призна пред камерата на Нова телевизия директорка на училище в Лясковец. Тя каза, че деца са ходели пред дома на Савов и са го провокирали – целели са с камъни и са късали плодове и цветя от градината пред кооперацията.

За да се пази, Савов е мазал с грес оградата пред градинката. Педагожката добави, че е говорила с родителите на третокласник, който е ходил постоянно пред дома на стрелеца от Лясковец и те са били предупредени за възможните опасности. Директорът на СОУ „Максим Райкович” Николай Кожухаров беше категоричен, че деца от неговото училище не са ходили при дома на Савов.

Орешарски: Създаваме работна група по случая в Лясковец

„Има нужда и тази седмица ще създам работна група от трите ведомства, която да погледне на целия проблем като системен, за да мож...

Майка му на Петко е най-виновна – тя го защитаваше, а не се опита да го лекува. Това заяви една от съседките на Петко Савов Петков, която е сигурна, че той е можел да взриви цялата кооперация.

Четири пушки – един ловен автомат, две ловни карабини и една ловна пушка – това е бил арсеналът на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков според оскъдните данни, които засега са обществено достояние.

Предполага се, че загиналият служител на СОБТ Емил Шарков е ударен от сачма от патрон 13/00. Сачмите вътре обикновено са 14 на брой, всяка по 8,6 милиметра и са се движели с 1260 км/ч. Куршумът за ловната карабина, който е подобен на тези от АК-47, може да се движи с до 3 хил. км/ч и при удар дори и в човек, защитен с жилетка, кинетичната енергия е достатъчно голяма, за да „смели” вътрешни органи.

Проблемът с разрешителните за оръжия не е в какъв срок се вадят, а в последващия контрол – след като си взел законно оръжие, има ли проверка какво е психичното състояние на човека, сдобил се с оръжие, пита експерт.

Погребват Емил Шарков с военни почести

Загиналият спецполицай Емил Шарков ще бъде погребан днес като герой с военни почести. Близки и колеги ще го изпратят в последния му път...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com