Делото "Малък октопод" излезе във "ваканция" до май

14174
Делото "Малък октопод" излезе във "ваканция" до май
Снимка: БГНЕС

Съдебният процес по делото "Октопод" ще продължи чак в средата на годината.

На първото заседание за 2015 г. се наложи Софийският градски съд да отложи разглеждането чак за средата на месец май. Това се наложи поради здравословни проблеми на участници и от двете страни на делото.

Санкционираха адвокат по делото "Октопод"

Адвокатът на един от подсъдимите по делото "Октопод" отнесе глоба. Наложи му я съдия Румяна Ченалова, председател на съдебния състав, к...

Оказа се, че подсъдимият Цеко Йорданов е хоспитализиран в МВР-болница с диагноза "изострена сърдечна недостатъчност". В последния момент магистратите са получили обаждане от съдебния заседател Анастасия Райчева, която пък е с пневмония.

От програмата на делото "Малък октопод" отпадна и предварителната дата 28 януари, тъй като за тогава двама от защитниците на подсъдимите имат пледоарии в Окръжния съд. Оказа се, че всички страни по случая ще са свободни след няколко месеца и процесът ще бъде подновен на 13 май.

За днешното заседание лично се явиха над 10 вещи лица, които трябваше да представят пред съда заключенията по свои експертизи, пише Нюз.бг.

Обвиняеми са Алексей Петров-Трактора, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джолотов, бившия прокурор Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов. "Големият Октопод" беше прекратен поради изтичане на давност.

Свидетели по делото "Октопод" отнесоха глоби от съда

Принудително довеждане и глоби наложи съдът на свидетели по делото "Октопод". Петимата свидетели са редовно призовани, но не се явиха ...

На 11 септември миналата година спецсъдът прекрати делото “Малкия Октопод” и върна обвинението за поправка на прокуратурата заради нарушения.

Това стана 4 години и половина след като при акция “Октопод” бяха задържани бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и още шестима души. После “Октоподът” се раздели на малък и още по-малък, докато прокуратурата образува “Малък Октопод” по подозрение за бизнес с проститутки. Според обвинението тартор на бандата бил бившият полицай Димитър Митров-Митко Полицая, а негови съучастници - други 42-ма охранители, шофьори, сводници и жени, предлагали секс услуги срещу заплащане, обяснява "Труд".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com