Делото за лиценза на КТБ ще започне догодина

19589
Делото за лиценза на КТБ ще започне догодина
Снимка: БГНЕС

Днешното дело за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка беше отложено за догодина. Това стана факт, след като и КТБ стана страна по процеса. Досега само "Бромак" на Цветан Василев и Оманския държавен фонд бяха юридическите лица, които оспориха решението на БНБ. Делото не пречи на връщането на парите на вложителите на КТБ.

Върховният административен съд (ВАС) реши процесът да започне на 9 февруари. В рамките на седем дни КТБ трябва да изрази становището си по всички доказателствени искания и по искането на "Бромак" за спиране на производството заради предявен иск за нищожност на решението на управителния съвет на БНБ, заради което бе отнет лицензът, предаде ПИК.

Парите на общините са окончателно отблокиране от КТБ

Министерството на финансите възстанови остатъка от 36,8 млн. лв. на 15 общини по блокираните им сметки в КТБ и така всички средства на ...

Съдът отхвърли исканията на адвокатите на жалбоподателите за отвод на съдебния състав, тъй като бил предубеден, както и за искането на отвод на всички съдии от 7-мо отделение, които евентуално биха могли да гледат делото. Съдът обясни, че това е индивидуално решение на всеки съдия.

След края на заседанието вложители на КТБ си правеха снимки за спомен с известния певец Васил Найденов. Той беше един от свидетелите по процеса.

Припомняме, че група, казваща, че представялява вложителите в КТБ, поиска развитието на делото да бъде следено от чужди посланици, за да няма съмнение в безпристрастността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com