Длъжностно присвояване е обвинението срещу Веселин Пенгезов

18035
Длъжностно присвояване е обвинението срещу Веселин Пенгезов
Снимка: БГНЕС

Военната прокуратура повдигна обвинение на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Информацията беше потвръдена от самия Пенгезов, който заяви пред журналисти, че му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване. Той няма мярка за неотклонение.

"Само че се учудих, че сме много голяма група, трябваше за организирана престъпна група да ни повдигнат обвинение", добави Пенгезов с ирония. "Около 10 души сме навързани", каза той, предаде БГНЕС.

Пенгезов не дойде с адвокат в сградата на ДАНС. На въпрос дали сам ще се защитава, отговори: "За какво ми е адвокат. Като Георги Димитров, нали ви казах. Ще им направя едно възражение за подсъдността, защото делото не е подсъдно на военните, а е подсъдно на градска прокуратура. Аз съм лице с имунитет, магистрат, във връзка със служба да съм извършил престъплението, какво общо имам с военните. Ако бях извършил отклонение от военна служба, разбирам. Но това, че съм бил генерал няма никакво значение".

Пеевски към Пенгезов: Дай конкретни имена на мои емисари

Депутатът от ДПС и кандидат за евродепутат Делян Пеевски за пореден път се изказа пред агенция ПИК по въпрос, касаещ неговата особа. Ст...

По-рано днес полк. Петков, председател на Военно-апелативния съд получи обвинение от прокуратурата за по-малко от половин час. "Нямам притеснения, нито лично аз, нито колегата Пенгезов. Всички действия, които сме извършили при реализацията на въпросния проект за информационна система на военните съдилища, са извършени съобразно закона. Не сме злоупотребили с никакви обществени средства, нито за лични нужди, нито в интерес на други лица. Нямам мярка за неотклонение. Не са ми повдигали - прокуратурата така е преценила", каза Петков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com