До 5 години затвор заплашват Сидеров и Чуколов

5857
До 5 години затвор заплашват Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

Обвинение в хулиганство, извършено с изключителен цинизъм, грози лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов. Това означава, че ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат до 5 години затвор.

Независимо че вече е подсъдим за хулиганство на летище Варна, имунитетът на Волен Сидеров трябва да се иска за всяко отделно дело. Миналата година той доброволно се отказа от имунитета си.

"Атака": МВР и прокуратурата погазиха НПК и НК

Прокуратурата и МВР грубо погазиха Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, като на извънредна пресконференция огласиха тенденци...

Според показанията на главния секретар на МВР Георги Костов, Сидеров и Чуколов са били засечени от полицията да извършват непристойни действия и упражнили насилие спрямо униформени служители, които опазвали обществения ред. "Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към тях в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред", защити хората си Костов.

Директорът на СДВР Младен Маринов описа хронологията на скандала, информира "Сега". В 22:21 ч. мъж, представил се като Славов, подал сигнал на телефон 112, че в магазина се продават акцизни стоки без бандерол. Изпратен е автопатрул на I РПУ. В 22:28 ч. на тел. 112 е получен сигнал от Румен Асенов, продавач в магазина, че Волен Сидеров и други хора правят скандал. В 22:30 ч. сигналът е повторен. Патрулът заварил на място "словесен скандал с бутане". Директорът на СДВР разпоредил главният дежурен да отиде там с още патрули. Те му докладвали, че спорът продължава и депутатите отказват да допускат хора в магазина. "Беше ми докладвано от главния дежурен на СДВР, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор", каза Маринов и добави, че полицаят си е извадил медицинско. Директорът изпратил оперативна група, включително от Икономическа полиция, която извършила проверка в магазина, но не открила нищо нередно.

На брифинга, който прокуратурата и полицията свикаха извънредно в Съдебната палата в събота, дойде и самият Сидеров. Той опитва се да надвика официалните лица с версията си, че е бил сезиран от гражданин за нередностите в магазина и затова повикал полиция, но тя опънала чадър над наркотрафика в София. В съобщение на "Атака" се казва, че Сидеров и Чуколов са били блъскани и заплашвани от полицаи, а неидентифициран служител на МВР заплашил лидера на "Атака" със "саморазправа в тъмното". Отделно националистите заплашват да съдят всяка медия, която си позволява да прави интерпретации извън тяхната версия.

Адвокатът на Сидеров - Явор Нотев, също депутат от "Атака", обясни поведението на клиента на пресконференцията в прокуратурата с прекомерна преумора и липса на сън. Пред bTV Нотев, който е адвокат на Сидеров по делото за хулиганство, заяви, че с радост би го защитавал и в евентуално ново дело. Според него обаче нямало причина за повдигане на обвинение и прокуратурата действала тенденциозно. Нотев смята, че Сидеров се е държал "събрано" в напрегнатата ситуация. Той се усъмни в качеството на проверката на Икономическа полиция, тъй като магазинът е в мазе, свързан бил с други помещения и коридори: "Направо софийските потайности, как се проверява толкова бързо?!".

Прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Подготвя се протокол за сваляне имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров. Това каза на брифинг в Съдебната палата Христо Динев &nd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com