Експерт пита за Лясковец: Как може да се атакува с предупредителни викове "Предай се"

28531
Експерт пита за Лясковец: Как може да се атакува с предупредителни викове "Предай се"
Снимка: БГНЕС

Първата грешка според мен е часът на атаката. Това заяви в предаването „Лице в лице” експертът Веселин Василев, който е главен редактор на списание НАТО и е карал стаж в САЩ в база на тюлените в Северна Каролина.

Отделно как може да се атакува с викове „Предай се, полиция” – това е остарял метод. След като прокурорът е разрешил, законът позволява много възможности – например да се отключи вратата безшумно. И друго – служителят от КОС, който отговаря за разрешителните за оръжие, не си е свършил работата. Как може две години четири пушки да не бъдат прибрани, след като разрешителното е изтекло, попита Василев.

Румен Петков: Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд

Случилото се в Лясковец е катастрофа и абсурд. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков. "Не може от 2010 година да разполагаш...

Истината е, че държавата винаги закъснява и върви с няколко хода след престъпника. Защо не се стреля веднага, след като някой стреля по полицай? Защо не беше примамен този човек с помощта на кварталния полицай, който трябва да е наясно с всички в района си и какви хора са? Но служителите на МВР са претоварени и логично не успяват да свършат работата, която трябва да вършат, заяви експертът.

В нашата държава всичко е за продажба, всичко е за продан. Не може да имаме 3 хил. полицаи да пазят нашите народни представители, а по провинцията всеки да си е на мястото и да си върши работа, заяви Василев. РПУ-тата са политически назначени, в малките градчета се знае кой е местният дерибей, който работи с местна власт. 25 години не стана ясно как се случва това – това трябва да се спре, да се назначават професионалисти, които да поемат нещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com