Евстатиев остава в ареста, повдигат му още две обвинения

4189
Евстатиев остава в ареста, повдигат му още две обвинения
Снимка: БГНЕС

Окръжен съд в Пловдив остави в ареста Иван Евстатиев, бивш кмет на Стрелча, обвинен за изнасилването на 16-годишно момиче. Още две обвинения предстои да бъдат Евстатиев - за блудство и за склоняване на непълнолетна към употреба на алкохол. Това съобщи прокурорът Димитър Ангелов, който представлява държавното обвинение при обжалването на мярката за неотклонение на бившия управник, предаде "24 часа".

Прокурорът уточни, че за склоняване на непълнолетно лице към употреба на алкохол затвор, законът предвижда до 6 месеца лишаване от свобода и 500 лева глоба. За изнасилване на лице ненавършило 18 години, за което е обвинен Евстатиев, се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.

Адвокатите на Иван Евстатиев ще обжалват постоянна му мярка "задържане под стража"

Ще обжалваме наложената от Районния съд в Панагюрище мярка за неотклонение "задържане под стража" на Иван Евстатиев. Това съобщи за Рад...

Обжалването се гледа в Пловдивския окръжен съд поради масов отвод на съдиите в Пазарджишкия. Решението, което е окончателно, беше посрещнато с аплодисменти от хората от Стрелча, дошли да наблюдават делото. Залата беше пълна с тях. Пред съда също имаше много хора.

По практика на ВКС, съдът в Пловдив призна алкохола като средство за привеждане в безпомощно състояние. Доказано е, че момичето за около час и половина е изпило поне 300 грама алкохол. Съдът прие също така, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Оказва се, че той е положил усилия да прикрие това престъпление – предупредил е момичето да не го издава, почистил е стаята, откарал е пострадалата с кола недалеч до жилището й. В решението на съда стана дума за довод, приведен от защитата, който обаче беше оставен без внимание. Става дума за биполярно афективно разстройство на обвиняемия, което обаче е било в много по-ранен етап. Най вероятно става дума за прострелването, което извърши Евстатиев срещу себе си преди години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com