Федерацията по джудо не казала на МВР за треньор-насилник, защото била на 6 километра

3925
Федерацията по джудо не казала на МВР за треньор-насилник, защото била на 6 километра

Опипване, блудстване, дори изнасилване – това са обвиненията на няколко момичета към 65-годишния треньор по джудо Симеон Ценев.

В спортните среди и във Федерацията по джудо знаят, при това от години. Според анонимна жена, говореща по Нова телевизия, Ценев в продължение на години прави това. Тя сподели, че на млади години, преди над 20 години, тя е тренирала джудо, била е на лагер в Португалия с Ценев и той нарочно е направил така, че да бъдат в една стая. Изкарах една ужасна седмица, чувствах се в безопасност само в банята, разказва вече зрялата жена. Майка на деца от школата на ЦСКА също казва, че Ценев се е опитвал да я опипва.

Обвинение - именит треньор по джудо блудствал с млади момичета

Учител по джудо от спортното училище на ЦСКА в София е блудствал с няколко момичета. Става въпрос за 65-годишният Симеон Ценев. Според...

Случаят е много неприятен, но трябва да изчакаме следствието и прокуратурата да си кажат мнението. Всичко, което видях в репортажите, е потресаващо, коментира генералният секретар на Федерацията по джудо Асен Коруджиев.

Защо не сте сигнализирали до полицията? Не виждам как да сигнализирам в полицията за само един слух, отговори Коруджиев. Намираме се на шест километра от въпросната стаичка, където са станали тези неща – много по-близко до тези проблеми са били треньори и съученици. Няма как да сме близко до тези проблеми, опита се да се оправдае Коруджиев. Очевидно шестте километра са едно непреодолимо препятствие да съобщиш в полицията, не издържа водещият на сутрешния блок на Нова Виктор Николаев.

Той посочи, че за случая отпреди над 20 години в Португалия не е имало писмена жалба от момичето, а сигнал от треньорката ѝ. Обадих се на Ценев, поисках обяснение, той отрече и се опита да обясни. Родителите на момичето обаче решиха да действат „по втория начин” – борците на „Славия” набиха Ценев заради случилото се, каза Коруджиев.

На въпрос какво са правили от Федерацията по джудо през годините предвид множеството слухове за характера на Ценев, Коруджиев отговори, че е чувал слухове през последните години, но те „нямали тази сериозност и тежест, че да се вземат мерки”. Реална информация получих наскоро и след това Ценев беше изваден от всички ръководни функции на Федерацията. Изискахме от ЦСКА да махне Ценев от всички длъжности в клуба, добави генералният секретар.

Мярката на Евстатиев ще бъде гледана в пазарджишката болница

По разпореждане на Районен съд-Панагюрище делото за искането за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще бъде разгле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com