Филип Златанов взе да забравя кога си е виждал за последно тефтерчетата

18919
Филип Златанов взе да забравя кога си е виждал за последно тефтерчетата
Снимка: БГНЕС

Има основания за отвод на Валери Костадинов – вещото лице, изготвило експертиза за почерка на един от тефтерите на Златанов. Това заявиха от защитата на Филип Златанов на днешното заседание по делото срещу него за неизпълнение на служебни задължения, предаде БГНЕС.

Костадинов бе категоричен пред съда, че почеркът е на Филип Златанов.

"Аз не съм виждал никакви тефтери от лятото на миналата година", това каза Златанов преди да влезе в съда. Адвокатката му Ирен Савова пък заяви, че тефтерите в цялост не са представяни никога на нито една медия.

Съдът тепърва ще решава дали да приеме експертизата на вещото лице.

Само преди седмица скандалните тефтерчета на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, бяха откраднати. Градският прокурор на София Христо Динев разпореди незабавна проверка за откраднатите два тефтера. Тефтерите, които са доказателства по делото срещу Златанов, са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30 септември 2014 г. На 29 октомври 2014 г. следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийски апелативен съд. На 5 ноември 2014 г. Стефан Бенчев е подал сигнал в 06 РУП - СДВР, като уведомява органите на реда, че от автомобила му са изчезнали документи и лични вещи. Между документите са били и двата тефтера. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление "кражба".

В тефтерчетата на Филип Златанов се съдържа информация с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен". В тефтерчетата фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента. На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото.

Е. Димитров: Тефтерът на Златанов ми прилича на садо-мазо

На 8 март в тефтера на Филип Златанов пишело да се удари Е.Д. (вероятно Емил Димитров), ударът дошъл след 1 месец. Това стана ясно от п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com