Финансови мотиви са провокирали убийствата на двамата бизнесмени в София

5620
Финансови мотиви са провокирали убийствата на двамата бизнесмени в София
Снимка: БГНЕС

Мотивът за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов най-вероятно е финансов. Това каза на брифинг старши комисар Константин Димитров, заместник-директор на ГД „Национална полиция“

Във връзка с двете убийства на бизнесмени в столицата през последните дни, ст. комисар Димитров посочи, че се проверяват няколко версии, както и допълнителни факти и обстоятелства по отношение на самите убити. „По отношение на Веселин Стоименов освен назначените експертизи и проведените беседи с отделни лица - свидетели и негови близки, все още няма краен резултат на това, което е открито на местопроизшествието", поясни той, цитиран от "Фокус".

Асен Йорданов: Стоименов беше убит заради наркоразпространението

„Ключът към разкриването на убийството на Веселин Стоименов е в неговото минало – в дейността на ВиС, във връзката му с изд...

По думите му МПС-то, което бе запалено в близост, е противозаконно отнето в Пловдив през декември месец миналата година. „Свързано е по една или друга причина с това убийство", допълни той. Според него всички 7 куршума, с които е прострелян Стоименов, са били смъртоносни. „Веселин Стоименов освен собственик е и съдружник в няколко фирми", каза той и добави, че става дума за над 10 фирми.

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е бил съдружник в по-малко от 5 фирми и в момента се прави финансов профил на няколко фирми. „Към момента може би и в двата случая се открояват финансови взаимоотношения. Двата случая не са взаимно свързани, но по една или друга причина има финансов мотив - дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни засегнати лица - това тепърва ще се изяснява", каза ст. комисар Димитров и добави, че това не означава, че не се работи по останалите версии.

По думите му двамата бизнесмени не са имали големи финансови задължения. На въпрос дали се проучва възможността извършителят на убийството на Антов да е човек, който му дължи пари, ст. комисар Димитров отговори утвърдително и добави, че се проучват и лица, а не само фирми. Той обяви, че за момента няма информация някой от двамата убити да е бил изнудван. Ст. комисар Димитров каза още, че няма запис на самото убийство, въпреки многото камери в района.

Убийството в Борисовата градина

Убитият в столицата Веселин Стоименов бил свързан с групировката ВИС-2*

Бизнесменът Веселин Стоименов – Веско Дебелия е бил застрелян тази вечер в столицата, научи bTV. 51-годишният мъж, който е свърз...

До момента не е установено лицето, заснето на камерите при убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина в столицата, стана ясно на брифинга.

„Много работа е свършена, много свидетели са разпитвани, дори са направени запитвания към партньорски служби, но няма положителен резултат. Още по-жалкото е, че след като разпространихме на два пъти снимките от камерите, страшно малко сигнали постъпиха в МВР по отношение на лицето, което ние искаме да установим", обясни Димитров. До момента не е установено това лице.

„Самото общество може би се дистанцира от тези проблеми, но в сравнение със случая при убийството на сестрите Белнейски от преди няколко години, когато след съобщение и молба за помощ от полицията имаше огромен брой сигнали. Много от тях не бяха верни, но всички бяха проверени. За съжаление, тук сигналите са по-малко от 50", посочи той. „Това е обществено място, обяд в работен ден. На обществено място по такова време има страшно много граждани, които се движат в този район. До момента няма нито един сигнал от случаен минувач, попаднал на това място. Общата маса от обществото е дистанцирана", смята ст. комисар Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com