Гледат мярката на Иван Евстатиев в болницата в Пазарджик

2341
Гледат мярката на Иван Евстатиев в болницата в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

По разпореждане на Панагюрския районен съд делото за искането за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще бъде разгледано в петък, 5 февруари 2016 г., от 14:15 часа в МБАЛ –Пазарджик. Това става по разпореждане на съдията-докладчик по делото.

Това съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Адвокатът на Евстатиев ще го защитава безплатно

Адвокатската защита на обвиняемия за сексуално насилие над непълнолетно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде ...

Обвиняемият за изнасилване на 16 годишно момиче Иван Евстатиев, бивш кмет на Пазарджик и на Стрелча, е в интензивно отделение на Пазарджишката многопрофилна болница след изкаран инсулт. След като бе стабилизиран в здравното заведение, той отказва да говори с когото и да е. Преди това Окръжен съд в Пловдив остави в ареста Евстатиев. Обжалването се гледаше в Пловдивския окръжен съд поради масов отвод на съдиите в Пазарджишкия. По време на заседанието на Пловдивския окръжен съд в залата и пред съда бяха дошли много хора да наблюдават делото.

Припомянме, че след като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен. По-късно от съда съобщиха, че е доказано, че момичето за около час и половина е изпило поне 300 грама алкохол. Съдът прие също така, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Оказва се, че Евстатиев е положил усилия да прикрие това престъпление – предупредил е момичето да не го издава, почистил е стаята, откарал е пострадалата с кола недалеч до жилището й. В решението на съда стана дума за довод, приведен от защитата, който обаче беше оставен без внимание. Става дума за биполярно афективно разстройство на обвиняемия, което обаче е било в много по-ранен етап. Най вероятно става дума за прострелването, което извърши Евстатиев срещу себе си преди години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com