Гражданин намерил изхвърлените документи за КТБ, прокуратурата не прояви интерес

3986
Гражданин намерил изхвърлените документи за КТБ, прокуратурата не прояви интерес

Гражданин е спасил от унищожаване изхвърлените през уикенда документи, между които и такива по аферата КТБ, от контейнера за отпадъци на столичното следствие на бул. “Монтевидео” в София.

Документите са се намирали все още в отпадъците снощи, няколко часа след репортажа на bTV, въпреки уверенията на главния прокурор, информира гражданинът, който е пожелал да не бъде назован.

Докладът за КТБ е в парламента, AlixPartners иска само депутатите да го видят

Министърът на финансите Владислав Горанов изпрати в деловодството на Народното събрание изготвения от AlixPartners Services UK LLP докл...

Изхвърлянето на сериозно количество документи е станало през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов от миналата седмица, че в прокуратурата действа специален отдел за работа по делата, които са свързани с политици, и че по тях има намеса на висшестоящи магистрати, включително и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Гражданинът е изпратил на мейла на "Протестна мрежа" снимки, от които се виждат описи на доказателства по делото за КТБ, копия от договори за продажба на дружествени дялове, разпечатки от телефони и др.

Някои от документите са с оригинален подпис със синьо мастило. Запазени са няколко кутии с изрезки, които е невъзможно да бъдат прочетени в този вид, а за сглобяването им трябват сериозни усилия.

Документите ще бъдат запазени за да бъдат предадени на европейските експерти, които се очаква да пристигнат в прокуратурата, за да бъдат проверени от тях.

Орешарски не вярва, че с доклада за КТБ ще стигнем до необезпечените кредити

Не съм го виждал доклада и сигурно и няма да го видя, но ми прави впечатление, че се нагнетява голямо очакване. Предполагам, че ще види...

Заради намерените в контейнер документи, веднага е била наредена проверка и резултатите от нея ще бъдат публикувани на сайта на прокуратурата.

Било установено, че няма нито едно доказателство, което е било нарязано. Установено било, че това са работни протоколи. Главният прокурор все пак отбеляза, че има организационна небрежност и ръководството е трябвало да създаде организация как да бъдат изхвърлени по съответния ред тези протоколи.

"Това е твърдение за престъпление - изключително унизително за колегите и за системата. Всъщност са рязани работни копия на протоколи, и нито едно доказателство. Бих го нарекъл доста тежка организационна нередност. Пълна глупост и безхаберие е да допуснеш работни копия от материали да бъдат нарязани", каза Цацаров, цитиран от Клуб Z. Той обяви, че виновният колега ще си понесе отговорността.

Снимка: "Протестна мрежа"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com