Гранична полиция: Чужденец е паркирал буса в 1 през нощта, след това е излетял*

8018
Гранична полиция: Чужденец е паркирал буса в 1 през нощта, след това е излетял*

Чужденец е паркирал буса около 1 часа тази нощ и е излетял от България около 5 ч. Патрул с куче при обход е подал сигнал, след като животното е реагирало за взривно устройство. Това обяви началникът на Гранична полиция комисар Антонио Ангелов.

Детектор също посочил, че има взрив. „Въпросният бус е паркиран на територията на летището около 1 часа след полунощ. Гражданин с чужд паспорт го е паркирал, след което е излетял в 5 сутринта. При нормален редовен обход от наряда на гранична полиция, който се движи със служебно куче, животното е реагирало за взрив. След това и със специален уред е засечено, че може да има взривно устройство. След това вече е задействана процедури за реакция за взрив. Уведомени са всички служби. Към момента обаче няма данни за наличие на взривно устройство. Продължава проверката”, каза комисар Ангелов.

Съмнение за бомба в бус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София

Намерено е взривно устройство в бял микробус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София, съобщи Даниела Велева от пресцентъра на аеропо...

Движението в района на летището е отцепено. Затворен е булевард "Брюксел" както и пътя, който минава през ромската махала.

Всички полети от Терминал 1 се прехвърлят за опериране на Терминал 2 и няма да бъдат отменяни, казаха от летище София. Всички пътници, които чакат на Терминал 1 ще бъдат извозени към втория терминал със специализиран превоз на летището. Няма отменени полети. До 24.00 часа Терминал 1 ще остане затворен.

Автобусите от линия № 84 временно не обслужват Терминал 1 на Летище „София”. Движат се по скъсен маршрут до Терминал 2.

Междувременно сайтът на Летище София блокира за кратко. До него нямаше достъп, вероятно поради големият брой хора, които се опитват да влязат, за да проверят какво се случва с полетите им.

Отцепиха Терминал 1 заради изоставен багаж

Изоставен багаж стана причина за отцепването на района около Терминал 1 на Летище София. Багажът е изоставен в бус пред входа на терми...

Към 16:00 ч. сапьори взривиха една от чантите в белия бус. Бомба не бе открита.

*Информацията се обновява.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com