Гръцки министър "подготви" за смърт предполагаемия убиец на Ани

9813
Гръцки министър "подготви" за смърт предполагаемия убиец на Ани

Показателно и според някои гледни точки скандално изказване направи гръцкия правосъден министър Янис Панусис като коментар за ужасяващото убийство на четиригодишната Ани.

„Обикновено в тези случаи хората или извършват самоубийство, или имат насилствена смърт, причинена от някой друг. В затворите има кодекс на честта. Поради тази причина ви казах, че смятам, че в такива случаи много бързо ще се стигне до смъртта на виновника”, казва Панусис според БЛИЦ, които цитират AP.

4-годишната Ани е убита от баща си вероятно около 9 април

Извършител на убийството на 4-годишното българче в Гърция е 27-годишният й баща, а престъплението вероятно е извършено в началото на ми...

Точно Панусис заяви вчера (4 май), че в гръцките затвори командват "престъпни банди", а не надзирателите. Министърът направи изявлението след коментар на бунт в затвора "Коридалос", където в неделя (3 май) бяха убити двама пакистанци и бяха ранени 15 души.

Според гръцката полицията тялото на детето, за което се смята, че е било убито от своя баща, вероятно никога няма да бъде намерено заради начина, по който убиецът е унищожил останките. Те са изхвърлени в различни кофи за смет в Атина "по начин, по който не е възможно да се установи, че това са части на тяло", каза полицейският началник на Атика Христос Папазафири. Арестувана е и майката на детето по обвинение, че го е изложила на опасност.

Междувременно гръцките власти изказаха благодарности на българската полиция за оказаното съдействие по разследване на тежкото криминално престъпление. 

Според съобщението на 4 май са арестувани бащата и майката на детето - С.Б. /26 г./ и 24-годишната Д.Б. На мъжа са предявени обвинения, сред които - за "предумишлено убийство" (чл. 27, 299 от гръцкия НК), а на жената - за "лъжесвидетелстване" (чл. 224 от гръцкия НК) и "излагане на малолетно лице на опасност, довело до неговата смърт" (чл. 306 от гръцкия НК).

Върху пребитата Сияна е било упражнявано системно насилие

Има данни, които сочат, че върху двегодишната Сияна от Търговище, която бе жестоко пребита от майка си, е било упражнявано системно нас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com