Имунитетите на Сидеров и Чуколов за случката с клекшопа паднаха

6716
Имунитетите на Сидеров и Чуколов за случката с клекшопа паднаха
Снимка: БГНЕС

Депутатските имунитети на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на заместника му Десислав Чуколов заради случката отпреди почти месец на ул. "Раковски" в София, когато двамата нахлуха в клекшоп, вече са свалени. Това стана с гласуване в Народното събрание.

При 156 гласували депутати относно имунитета на Сидеров, 144 бяха "за", 11 бяха "против" и 1 беше "въздържал се". Той беше от БСП.

Депутатите може изобщо да не стигнат да гласуват днес имунитета на Сидеров

Дебатът за имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е едва точка 6 в дневния ред на парламента, предаде „Фокус”. Като...

По въпроса с имунитета на Чуколов гласуваха 159 депутати. От тях 148 бяха "за", останалите - "против".

На ниво комисия искането да се свалят имунитетите и да се започне наказателно преследване срещу двамата беше прието с голямо мнозинство, като се изключи мнението на двамата представители на "Атака", а имаше въздържали се - Чавдар Георгиев, Атанас Зафиров и Георги Ковачев.

В искането за снемане на имунитетите е посочено, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов са оказали съпротива на органите на реда и са ударили полицай. Сидеров и Чуколов отричат тази констатация, а лидерът на "Атака" изрази съмнение относно метода на събиране на доказателства от отговорните власти по случая.

Изявлението на Сидеров

Татяна Дончева: ГЕРБ ги устройваше телевизиите да показват Сидеров, вместо как се фалшифицират резултати

Тези местни избори показват една негативна еволюция, започнала през 2005 година, когато започнаха да се купуват избирателни комисии. То...

Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото срещу мен се нанася удар от държавната машина, каза Сидеров. Наркомафията ще черпи днес, другата седмица ще черпи още повече, защото ще гласувате решение да бъда закопчан - стара мечта и на "Протестна мрежа". Полицията покровителства наркоразпространението в центъра на София - гледайте "Неделник", по телевизия "Алфа", всяка неделя от 16:00 часа, добави той. Милиони в България са наркозависими, чувам гласове "ааа", "еее" в залата, браво за това, заяви Сидеров. Той изрази убеденост, че имунитетът му всъщност е свален още на 25-ти октомври, с предаване по телевизията. Тогава имунитетът ми беше нарушен, изведоха ме прегърнат през врата, даде аргумент Сидеров. И попита защо на 9 октомври не се е случило същото (бел. ред. - тогава се разигра случката с клекшопа). Всичко това трябваше да се направи, за да се угоди на една шепа соросоиди, които управляват България, убеден е Сидеров. Той попита защо сега заседанието е отворено, а заседанието на комисията, която обсъди свалянето на имунитетите, е било засекретено.

Сидеров обясни и, че не си е свалил имунитета сега, защото правораздавателната ни система не работи обективно. Основание за недоверие е факта, че делото по скандала на Летище Варна срещу националиста започнала без негово присъствие. Какво излезе - че публичният линч е радост за тълпата, внуши Сидеров. Той извади и експертизата по случая с клекшопа на вещото лице Станислав Иванов Христов, който бил от 4 месеца в отпуск и бил съден за търговия на органи. Заради тази присъда, ВСС бил постановил, че Христов няма право да е вещо лице. Това е документ с невярно съдържание, което е наказауемо. Ако вие одобрите свалянето на имунитета ми на база този документ, ставате съучастници, заключи Сидеров.

Десислав Чуколов реши да не се ползва от правото си на изказване.

Припомняме, че тепърва парламентът трябва да вземе решение и за изпълненията на Сидеров в НАТФИЗ, където той нахлу, за да търси "разпространители на дрога".

Сидеров се оплака в руското посолство, че е репресиран

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите Явор Нотев и проф. Станислав Станилов посетиха руското посолство и поднесоха съболезнован...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com