Информаторът за Бобов дол заплашван да каже, че записът на Нова е менте

23609
Информаторът за Бобов дол заплашван да каже, че записът на Нова е менте
Снимка: БГНЕС

Информаторът на Нова телевизия е подал сигнал в софийската прокуратура за купуване на гласове в Бобов дол. Причината – страх от теч на информация и от репресия.

По информация на Нова телевизия информаторът им е бил заплашван в полицията в Бобов дол и е каран да напише показания, че репортажът е манипулиран и не е автентичен. Точно този аргумент беше посочен сутринта от говорителя на ЦИК Цветозар Томов като причина комисията да не направи нищо по случая „Бобов дол”. На всичкото отгоре при обсъжданията на вчерашното заседание на ЦИК на записа беше изключена камерата, която записва събиранията на комисията, а те след това се качват на официалния сайт на ЦИК.

Борисов: Станишев рови мините, за да купува гласове

Първо съм разочарован, че лидерът на БСП Сергей Станишев и водач на листата на червената партия не иска дебат с никого през цялата камп...

Днес в интернет изтече нередактиран запис от репортажа, в който ясно се чу, че партията, която купува гласове, е БСП. От Нова телевизия официално съобщиха, че копие със записа са имали те, ЦИК и прокуратурата. Как тогава автентичният репортаж изтече в мрежата не е ясно.

Синдикатите в мините в Бобов дол категорично отрекоха, че при тях има купуване на гласове. Същата е позицията на ръководството на „Въгледобив Бобов дол”, която се съмнява в автентичността на телевизионния запис.

По-рано през деня зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов заяви, че партията не се занимава с купуване на гласове.

"Ние нямаме нужда от контролирана подкрепа. Ние правим една открита и прозрачна кампания сред хората. Кампания от врата на врата, лице в лице", заяви пък зам-председателят на НС Мая Манолова.

"Въгледобив Бобов дол" се съмнява в автентичността на уличаващия запис, отрича купуването на гласове

Нито една политическа партия не се яви на срещата с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, на която трябваше да обсъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com